[vc_row as_padding_top=”theme-padding-top-5″][vc_column][vc_column_text]De zomer is in volle gang, al blijft het mooie weer in Nederland nog wat achterwege. Grote kans dat we nog mogen genieten van een zonnige nazomer. Als je op vakantie naar het zonnige buitenland gaat, dan betekent dat natuurlijk dat je mag genieten van mooi weer, mooie omgevingen en lekker eten. Natuurlijk mogen deze dingen geen obstakels zijn in jouw reis naar ultieme vitaliteit. Deze gaan namelijk zelfs goed gepaard met jouw doelen! Daarom hebben wij een top 5 met makkelijk toepasbare tips om jouw (na)zomer/vakantie gezond door te komen.

1. Eet eiwitrijk

Natuurlijk vraagt een mooi zonnetje en wellicht de buitenlandse cultuur om allerlei lekkere maaltijden. Maar let op: dit kan de grootste valkuil zijn van allemaal. Het belangrijkste is om je te focussen op wat jij wel kunt beheersen. Een van de beste tips die wij je kunnen geven is om de nadruk te leggen op de eiwitten die jij binnen krijgt bij je maaltijden. Baseer daarom je maaltijden ook op de eiwitbron. Vlees, vis of andere plantaardige eiwitbronnen is waar jij naar op zoek moet gaan om je maaltijd zo gezond mogelijk te houden. Natuurlijk is een salade ook altijd een goede optie als lichte maaltijd tijdens de warmere temperaturen.

2. Kies bewust voor je (hoeveelheid) drankjes

Voor velen gaat een lekkere maaltijd gepaard met een koud alcoholhoudend drankje. Dit is, naast de ongezonde maaltijd,  de andere boosdoener wat velen zwaarder terug laat komen van hun vakantie dan hoe zij vertrokken. Verbieden kunnen wij het niet, maar het is aan jou om de bewuste keuze te maken. Hoe kun je dit het beste beperken? Door bijvoorbeeld na elk biertje een glas water of cola zero te bestellen. Zo kun je blijven genieten van je drankje, maar kan je jouw alcohol inname beperken tot wel 50%!

3. Blijf in beweging

Na een lange periode fysiek en mentaal werk is iedereen toe aan rust. Daarom ben je al gauw geneigd op het strand te gaan liggen en lekker te genieten van even helemaal niks doen. Begrijpelijk, maar alles behalve optimaal voor jouw doelen. Door middel van bijvoorbeeld een ochtendwandeling voordat jij besluit je handdoek uit te gooien op het strand, kan ervoor zorgen dat je nog genoeg lichaamsbeweging krijgt en na de zomer niet helemaal bent vastgeroest. Tijdens deze wandeling kan je zelfs een kleurtje krijgen en je hoofd leegmaken, zonder dat je daarvoor hoeft te liggen. Ook kun je natuurlijk besluiten om een aantal activiteiten te doen die je hartslag nog meer verhogen zoals een wandeltocht in de bergen of een fietstocht.

4. Ga sporten!

Veel campings en hotels hebben tegenwoordig een kleine sportruimte of organiseren sportlessen zoals aquarobics. Doe hier vooral aan mee of vraag aan een van jouw coaches voor een trainingsprogramma, zodat jij op vakantie alsnog je beste beentje voor kunt zetten en kan werken aan jouw doel. Er zijn immers genoeg uren op de dag om nog van te genieten. Veel van onze leden gingen je voor en merken dat ze op deze wijze een stuk fijner terugkomen van vakantie, zonder een groot schuldgevoel! 

5. Houd de teugels in handen

Vakantie is vakantie maar dat betekent nog niet dat je alle remmen los hoeft te gooien. Blijf bewuste keuzes maken en denken met gezond verstand. Het feit dat jij, in het dagelijks leven, misschien een foutje hebt gemaakt op het gebied van het tellen van jouw calorieën, betekent nog niet dat je de hele dag vergooit en alles eet wat los en vast zit. Hetzelfde geldt voor jouw vakantie. Het zou zonde zijn als jij je hard verdiende resultaten en werk van afgelopen maanden in het water gooit tijdens je twee weekjes vakantie. Als mensen geven we graag toe aan ons reptielenbrein en zijn we geneigd 100% in de ontspanningsmodus te gaan als we op vakantie zijn, maar er zijn zoals eerder genoemd genoeg uren in de dag om nog te genieten van jouw vakantie. Het is niet zwart / wit, alles of niets, maar het is een kwestie van bemiddelen.

Kom in actie

Gebruik deze 5 tips om jouw zomer/vakantie ontspannen, maar bewust door te komen en je zult zien dat je jouw reis om je doelen te behalen makkelijker kunt hervatten dan dat je dacht. Dit scheelt je een hele hoop frustratie en spijt als het dagelijkse leven weer begint. Enjoy! (Met mate)
Wil jij hulp om jouw zomer/vakantie goed door te komen, door middel van voedingstips of een trainingsschema? Neem dan contact met ons op. Onze trainers helpen je graag verder.

Auteur: Josh Milané
[/vc_column_text][vc_autospa_theme_button align=”aligncenter” label=”Ja ik wil fit en gezond mijn zomer/vakantie doorkomen! #STARTNOW” url=”/contact/”][/vc_column][/vc_row]
Leave A Comment