[vc_row as_padding_top=”theme-padding-top-5″][vc_column][vc_column_text]

Afvallen zonder actief te diëten? Dat wil toch (bijna) iedereen? Bij Morena kan het écht. Wij krijgen van onze leden regelmatig de opmerking dat ze afvallen, zonder daadwerkelijk te diëten. De verandering in leefstijl zorgt ervoor dat afvallen en/of gezonder leven na een bepaalde periode automatisch gaat. Terwijl we tijdens een intake vaak de aanname (met angst in de ogen) te horen krijgen, dat er een strikt dieet nodig is om te kunnen afvallen… Hoe kan het dan dat veel van onze leden ervaren te gewicht te verliezen, zonder een strikt dieet?

Success is in the routine!

Denk er eens kort over na? Het zou erg tijdrovend en vermoeiend zijn om iedere dag opnieuw uit te moeten meten wat je gaat eten en drinken. Om steeds weer Kcal en macro’s te moeten berekenen vergt veel tijd en moeite.Vergelijk het met boodschappen doen wanneer je honger hebt. Kansloos verhaal toch? Hoe meer bewuste keuzes we moeten maken en hoe meer opties we hebben, hoe verleidelijker het wordt om keuzes te maken die niet in lijn liggen met onze doelen of niet de meest voedzame keuzes zijn. Om problemen te voorkomen dient een succesvolle routine te worden gecreëerd. Routine zorgt ervoor dat iets automatisch gaat en je er niet meer over na hoeft te denken. 

Creëer een basis

Om een succesvolle routine te creëren is een easy fix op de lange termijn in te zetten. Namelijk: creëer een goede basis! Wanneer deze goede basis er is, zal je merken dat het je veel tijd en energie scheelt. Het mooiste van alles? Door deze basis te hebben, merk je op een gegeven moment dat je zonder meer moeite te doen, ineens betere keuzes maakt met betrekking tot voeding. Daarnaast kan je je basis heel makkelijk aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren voor die dag. Denk bijvoorbeeld aan het ontbijt waar je als basis yoghurt met fruit en/of nootjes hebt. Hierin kun je variëren tussen de verschillende soorten fruit en nootjes. Variaties inzetten is bij iedere maaltijd mogelijk.

Duurzaam en langdurige transformatie

Wij zijn er 100% zeker van dat het op de lange termijn veel en veel waardevoller is om op een duurzame manier te werken aan betere gewoontes. Op de lange termijn levert je dit veel meer op dan het volgen van een kortstondig en agressief dieet. Om werkbare gewoontes te creëren en langdurige transformatie te realiseren, raden wij je aan om eerst dit blog over habit stacking te lezen en die tips te implementeren.
Maak het jezelf leuker en makkelijk, creëer een goede basis en werk vanaf daar. Dit zal elke dag veel denkwerk, tijd, energie en stress schelen. Tijd en energie die je in veel leukere dingen kunt steken.

Team Morena helpt je verder

Onze leden begeleiden wij stuk voor stuk bij het creëren van een gezonde basis, zodat diëten niet nodig is en eten leuk blijft. Dit heeft al veel successen opgeleverd, welke zijn terug te lezen in de verschillende transformaties. Wil jij ook afvallen zonder er écht bij na te denken en samen met ons kijken naar jouw gewoontes met betrekking tot voeding? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend voedingsconsult. Tijdens dit consult  kijken we naar jouw werkbare en onwerkbare patronen.

Auteur: Glenn van den Hazel
[/vc_column_text][vc_autospa_theme_button align=”aligncenter” label=”Ja ik wil afvallen zonder dieet #STARTNOW” url=”/contact/”][/vc_column][/vc_row]
Leave A Comment