Het klinkt heel logisch, een groot deel van lichamelijke en fysieke klachten komt door een slechte en ongezonde leefstijl. Wanneer we langdurig bepaalde ongemakken ervaren, gaan we naar de (huis)arts voor advies. In veel gevallen wordt er een bepaald medicijn voorgeschreven. In sommige gevallen zijn dit medicijnen waar je levenslang aan vast zit. Nu in 2020 is het voor velen tijd om het roer om te gooien.

Gezonder leven

Bijna iedereen weet wat gezonde voeding voor je kan doen, maar velen zijn niet bereid om te doen wat nodig is en blijven in oude gewoontes hangen. Wat nu als je door het aanmeten van een gezonde leefstijl van je dagelijkse medicatie af kunt komen? Dan is anders en gezonder eten toch zeker de moeite waard. Helemaal wanneer alle nare bijwerkingen van de medicijnen verdwijnen.

(Huis)arts

Veel (huis)artsen schrijven (te) makkelijk een antibiotica of ander medicijn voor, terwijl deze problemen vaak al in de supermarkt kunnen worden opgelost. Ook de artsen moeten op het gebied van gezonde voeding als medicijn worden ‘hervormd’.
Huisarts Tamara de Weijer: “Wij moeten als de sodemieter artsen bijspijkeren. Zodat zij patiënten motiveren hun leefstijl te veranderen. We bouwen aan een community van artsen, tuinders, supermarkten en zorgverzekeraars. Als iedereen verantwoordelijkheid neemt, hoeven we niet met de vinger naar elkaar te wijzen: ‘Los jij het maar op’. Het is nu niemands domein te voorkomen dat mensen ziek worden van hun eet- patroon. Ik zou heel graag een specialisatie leefstijlgeneeskunde willen.”

Neem het heft in eigen handen

Gebruik jij veel tot dagelijks medicatie en zou je hier verandering in willen aanbrengen? Wij als team Morena staan je hier in bij. Wij weten als geen ander wat gezonde voeding met en voor je doet. Neem vrijblijvend contact met ons op en ervaar zelf wat een gezonde leefstijl met je doet.

Bron: AD

Auteur: Laura Hanemaaijer
Leave A Comment