[vc_row as_padding_top=”theme-padding-top-5″][vc_column][vc_column_text]Met wat voor mindset start jij je dag of bepaalde oefeningen? Zeg jij al snel dat je iets niet kunt, of ga je de uitdaging aan om jezelf te verbeteren en te ontplooien?

Statische mindset

Wanneer een lid bij ons start met trainen, merken we dat hij/zij zichzelf het heel moeilijk maakt door een statische mindset aan te nemen. Door de statische mindset die veel mensen onbewust aannemen ontstaat er als het ware een selffulfilling prophecy. Een selffulfilling prophecy is een voorspelling die direct of indirect leidt tot het uitkomen van die die voorspelling. Geloof jij in dat talent aangeboren is? Dan zul jij jezelf nooit zo erg focussen op het leervermogen als iemand die gelooft in dat talent ontwikkelbaar is. Om deze reden zal de gedachten altijd uitkomen. Laten we er wat oneliners bij pakken die we allemaal wel eens hebben gehoord:

– ‘Ik kan niet afvallen!’

– ’Gezond eten kan ik gewoon niet!’

– ‘Sporten is niks voor mij hoor!’

– ’Poh, dat gewicht is veel te zwaar voor mij! ’.

Allemaal gedachten die je jezelf hebt aangepraat en waardoor je jezelf enorm hindert in je eigen ontwikkeling. Het is werkelijk bizar hoe je jezelf kunt beperken wanneer je een statische mindset aanneemt.

‘’populair gezegd: iemand met een statische mindset ziet zichzelf als een punt: ik kan het niet, punt. Iemand met een groei-mindset ziet zichzelf als een komma: ik kan het nog niet, komma. Maar ik kan het wel leren’’ (motivatie binnenstebuiten).

Groei mindset 

Maar… Goed nieuws! Gelukkig werkt het ook andersom. Zoals bovenstaande quote al aangeeft, kan je het jezelf aanleren om vanuit een groeimindset te gaan denken. Zou het je niet in de meeste gevallen veel verder brengen om een groei mindset aan te nemen? Dan bedoelen we niet alleen in de sport, maar ook in je zakelijke en privé leven! Zo ja, dan is het goed om te weten dat een mindset niet vast staat, hier kan je voor jezelf aan werken en deze veranderen. Verander jouw eigen denkwijze van ‘ik kan dit niet’ en ik ‘ik doe dit fout’ naar ‘wat heb ik hiervan geleerd?’ of ‘wat moet ik leren zodat dit de volgende keer beter gaat?’. Hieronder hebben we 10 vragen gezet die je jezelf kan stellen om een groeimindset bij jezelf te ontwikkelen. Wil jij een krachtiger en gelukkiger leven leiden? Ga hier dan absoluut mee aan de slag!

mindset vragenIn het artikel: Groei-mindset versus een statische mindset! gaan we dieper in op de inhoud van de twee mindsets en hoe je door middel van leergedrag talent kan beïnvloeden.

Leer de juiste mindset in te zetten

De juiste mindset kiezen, is niet met één druk op de knop toe te passen. Wij leren onze leden te kijken naar de verschillende mindsets en welke het beste in verschillende situaties kan worden toegepast. Dit doen wij door middel van het geven van coaching, tips, tools en opdrachten. Geheel gepersonaliseerd op ieder lid. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 Auteur: Glenn van den Hazel
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Leave A Comment