Neem jij graag een tussendoortje maar weet je nu niet wat je moet nemen als verantwoorde en lekkere keuze? Dan is dit hét recept voor jou! Deze gezonden pindakaas – granola bonbons zijn super makkelijk te maken en erg lekker. Om dit recept te maken heb je maar 4 ingrediënten nodig, grote kans dat je dus gelijk al aan de slag kunt. Het ideale aan deze snack; het is gezond en er is geen oven voor nodig.
Pindakaas – granola bonbons
Wat heb je nodig voor +/- 20 bonbons?
- 200 gram granola
- 150 gram dadels
- 50 gram pindakaas (of andere notenpasta)
- 1 eetlepel kokosolie
- Pindakaas – granola bonbons
Bereiding pindakaas – granola bonbons
- Doe de dadels, pindakaas en kokosolie in de beslagkom en mix alles met de keukenmachine (of staafmixer) tot een plakkerige massa.
- Verwarm het mengsel 1 minuut (op 600 watt) in de magnetron. Het warme mengsel is makkelijker samen te voegen met de granola.
- Voeg aan het warme mengsel de granola toe en kneed (met je handen) het geheel goed door elkaar tot een samenhangend geheel.
- Maak van de massa +/- 20 balletjes en plaats deze op een bord.
- Plaats het bord met de balletjes voor +/- 2 uur in de koelkast zodat de balletjes steviger worden.
- Ready to eat!