Hey, hoi!

Ongeveer 2,5 jaar heb ik een hernia in mijn onderrug. Aan deze hernia ben ik geopereerd, maar dit heeft niets geholpen. Hiernaast kreeg ik verschillende oefeningen, maar deze hielpen matig. Door deze tegenslagen had ik de hoop op verbetering bijna opgegeven.

Het belangrijkste voor mij was afvallen en mijn core versterken. De vraag die bij mij speelde was, hoe doe je dat als je niet veel kan en keer op keer weer last krijgt van je onderrug door de hernia. Nadat ik bij Tessa 2 oefenlessen had geprobeerd, dacht ik bij mijzelf…Hey, ik heb niet NOG meer last! Sporten kan dus wèl zonder extra last te krijgen van je rug! Ik train nu ongeveer 2,5 maand met Tessa en ben al zeker 3 kilo kwijt! Ook heb ik er zichtbaar een sterkere core voor terug gekregen.

Als ik tijdens de training denk, ‘oei deze nieuwe oefening voelt iets te heftig voor mijn rug’, dan zeg ik het tegen Tessa en binnen een seconde heeft zij een nieuwe oefening gevonden voor dezelfde spiergroepen, maar dan minder belastend voor mijn onderrug!

Ik hoor haar zeggen: Dan bewaren wij deze oefening voor later en slaan wij hem nu even over, maar fijn dat je het aangeeft!

En zo ben ik stapje voor stapje vooruit aan het gaan! Nu voel ik mij sterker, gezonder en durf weer veel meer te doen waarbij ik mijn onderrug bij nodig heb.

Het weegmoment is stiekem altijd spannend. Als de weegschaal aangeeft dat je toch vooruit bent gegaan, ben je extra blij met het resultaat. De motivatie om dit te bereiken komt 100% door het herhalen van Tessa’s woorden: “let op je eetschema. Je mag best wat snoepen, maar doe het dan het liefst gezond en niet te vaak. Zeker niet jezelf uithongeren en ook in de avond geen extra bordje opscheppen en die zak chips of koekjes pakken. Eet dan vaker tussendoortjes!”

Een gezond lijf en leven gaat niet meer zo snel als vroeger voor mij hernia, maar de vooruitgang die ik nu boek is al een mega stap voor mij!

Nu ga ik even een banaan eten als tussendoortje!

Leave A Comment