[vc_row as_padding_top=”theme-padding-top-5″][vc_column][vc_column_text]Afvallen kun je al in hele kleine stapjes doen. We hebben dagelijkse patronen waarbij we een kleine aanpassing kunnen maken om deze op het gebied van vitaliteit efficiënter te maken. Vandaag deel ik 3 leuke en praktische tips die helpen bij het afvallen, zonder dat deze veel meer moeite kosten dan normaal.

Snacks vervangen

Kijk eens op een realistische en objectieve manier naar de kleine snacks die je op een dag naar binnen werkt. Een kaakje hier, een crackertje daar en misschien een chocolaatje uit de la of een snoepje uit de pot. Wat nou als je op dat moment zou kiezen voor een gezonde vervanger zoals een stuk groente of fruit? Als je de keuze nog makkelijker en caloriearm wilt houden, vervang die snack dan eens voor een groot glas water. Hierna is het belangrijk om gewoon de dag te vervolgen en naar je volgende echte maaltijd toe te leven.

Koolhydraten vervangen

Vaak zijn een te grote inname aan koolhydraten de boosdoener als het gaat om overgewicht. Koolhydraten zijn daarentegen alles behalve een slechte voedingsstof. Je hebt ze immers nodig om energie uit vrij te maken voor de dagelijkse bezigheden, waaronder bijvoorbeeld sporten, de hond uitlaten en zelfs de dagelijkse denkprocessen. Hoe kan je dit beter in balans krijgen? Probeer eens koolhydraatarme vervangers. Koolhydraatarm of speltbrood in plaats van normaal brood, of koolhydraatarme rijst of noodles in plaats van de normale variant zijn al goede opties. Ook hebben verschillende supermarkten tegenwoordig groente wraps in plaats van de normale wraps. Zo kun je blijven eten zoals je dat altijd zou doen, maar dan met een lagere inname van koolhydraten.

Nogmaals, koolhydraten zijn niet de boosdoener. Een voedingspatroon met een disbalans wel.

Slim bewegen

Auto’s zijn een van de beste manieren van vervoer. Wel zijn auto’s een van de grootste blokkades als het gaat om lichaamsbeweging. In plaats van met de auto te gaan, probeer eens één of twee keer per week met de fiets te gaan. Zo pak je zonder al te veel moeite meer lichaamsbeweging dan dat je normaal gesproken zou doen. Is je werk te ver om op de fiets te bereiken? Probeer dan eens je auto op 10-15 minuten loopafstand van je werk te parkeren. Zo loop je dagelijks 20-30 minuten extra op een dag en kan je ook nog eens je hoofd leeg maken en genieten van de frisse lucht en zon, wat overigens ook een positief effect heeft op je gezondheid.

Herken je eigen patronen en maak een shift met je eigen gezondheid voor ogen. Probeer deze tips eens consequent voor twee weken te implementeren in je leven en je zult de eerste veranderingen al snel genoeg merken. Start now.

Ben jij benieuwd wat voor kleine veranderingen nog meer in jouw dagelijkse patroon kunnen worden doorgevoerd? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

 

Auteur: Josh Milané

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave A Comment