[vc_row as_padding_top=”theme-padding-top-5″][vc_column][vc_column_text]De feestmaand is aangebroken. Of nouja maand… niet álle dagen van december zijn feest. In principe zijn er maar vier echte feestdagen: Sinterklaas (Pakjesavond), 1e en 2e kerstdag en oudjaarsavond. Oke, en misschien nog kerstavond. Ondanks dat lekker eten tijdens deze dagen centraal staat, kun je nog steeds bewust kiezen. Start meteen tijdens Sinterklaas met de komende 5 tips.

1. Ga voor gezond én lekker

Kies voor dingen die je écht lekker vindt en geniet daarvan. Maak het jezelf niet moeilijk door een hele bak pepernoten of kerstkransjes op tafel neer te zetten, want daarvan blijf je eten. Dat geldt natuurlijk niet voor een schaal mandarijnen! Ook lekker, toch?

2. Sla geen maaltijd over

Het is heel verstandig om te balansen als je de dag ervoor meer hebt gegeten dan normaal. Maar sla geen maaltijden over. Daar krijg je juist alleen maar honger van, waardoor je later toch weer naar die zak pepernoten of kerstkransjes grijpt. Ga voor wat kleinere porties verspreid over de dag. Zo voorkom je (vr)eetbuien.

3. Eet niet alles wat los of vast zit

Een kerstbrunch, een borrel, gevolgd door een uitgebreid kerstdiner. Heerlijk, maar je hoeft niet ieder spijsbroodje of borrelhapje naar binnen te werken. Juist al die kleine hapjes tikken behoorlijk aan. Daarnaast is het kerstdiner een stuk minder leuk als je aanschuift met een volle buik. Toch? Zorg er dus liever voor dat je een beetje trek hebt, en sla een aantal hapjes af.

4. Beweeg!

Zorg er voor dat je niet alleen maar lui op de bank hangt, maar blijf actief. Wat extra beweging rond deze dagen kan geen kwaad. Maak een mooie boswandeling met de hele familie, ga lekker uitwaaien op het strand of trek gewoon je hardloopschoenen aan om een eind te rennen. Geen excuus dus!

5. Eet bewust

Focus niet op de hoeveelheid eten die je naar binnen kunt werken, maar kies voor kwaliteit. Geniet van de lekkerste gerechten, neem je tijd om echt van het eten te genieten. Je zult ook merken wanneer je bewust eet, je niet snel te veel eet, omdat je eerder een vol gevoel krijgt.

Fijne Sinterklaas!

Heb je toch het gevoel dat je rond deze dagen te veel hebt gesnoept en deze tips te laat zijn om jou nog te helpen? Plan dan een gratis Personal training try out bij ons in. Wij helpen jou graag om je weer lekker in je vel te laten voelen.

Auteur: Tessa de Niet
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Leave A Comment