[vc_row as_padding_top=”theme-padding-top-5″][vc_column][vc_column_text]Wat kun jij doen om jouw beste zelf te creëren? Of je nu besluit bij ons een traject te volgen of zelf kleine veranderingen wilt implementeren in jouw leven: iedereen wil wel iets aan zichzelf of zijn / haar omgeving veranderen. De vraag is vaak hoe. In dit blog geven we je 5 tools om te zorgen dat jij dit doel gaat bereiken. 

1. Commitment

“Toewijding, betrokkenheid en de bereidheid om te doen wat nodig is.”
Zodra jij je zinnen zet op het bereiken van je doel, moet je doen wat nodig is om dat te bereiken. ‘Nee’ zeggen tegen verleidingen uit de omgeving is lastig, maar als het een stop zet op jouw progressie is dat het niet waard. Je doel bereiken doe je voor JOU, zodat JIJ je beter voelt. Het pleasen van een ander of luisteren naar dat duiveltje op je schouder (ook wel het reptielenbrein genoemd) is niet bevorderlijk voor je eigen welzijn. Houd dat in gedachten en gebruik de term ‘commitment’ om jezelf te herinneren met wie je het beste voor hebt.

2. Discipline

“Krijgstucht is een karaktereigenschap, waarbij iemand doet wat er van hem of haar verwacht wordt.”
Doe wat je van jezelf verwacht. Als jouw doel is om 20 kilo af te vallen, dan ga je te maken krijgen met een hongergevoel. Dit hoort erbij, net zoals een bokser gewend is aan zo nu en dan een blauw oog. Motivatie is voor velen de reden om een start te maken aan het behalen van hun doelen, maar in de kern gaat motivatie niets voor je betekenen als je niet de discipline hebt om te staan voor jouw ambities. Doe wat nodig is, ‘zin’ hebben is hier niet altijd onderdeel van. Negatieve emoties spelen hierin geen rol.

3. Brutale eerlijkheid

“De feiten op een rijtje zetten en de objectieve momentopnamen vergelijken met jouw subjectieve waarneming.”
Leven in de waan dat alles gaat zoals het hoort te gaan, is voor veel mensen dagelijkse kost. Zij tarten niet met het denkpatroon waar zij in zitten. Soms is het nodig om een pas op de plaats te maken en te kijken of jouw keuzes, relaties en omgeving in één lijn zijn met de verwachtingen die je hebt. Ongeachte of deze verwachtingen van jezelf of van anderen zijn, het blijft belangrijk altijd eerlijk te zijn naar jezelf en een ander. Let op: brutale eerlijkheid gaat vooral om het 100% eerlijk zijn en niet te ‘sugarcoaten’. Ook gaat het niet om een discussie te willen starten en deze uiteindelijk te moeten winnen. Leg de feiten naast elkaar, accepteer dingen voor wat ze zijn en kijk naar de volgende stap.

4. Correcties

“Het verbeteren van een fout of patroon dat niet werkt.”
Mensen zijn gewoontedieren. Het creëren van een patroon of werkwijze geeft ons leven structuur en dit kunnen we doen op een bewuste of onbewuste manier. Nadat jij brutaal eerlijk bent geweest naar jezelf is het tijd om correcties te maken op gewoontes of patronen die voor jou niet voordelig zijn. Dit valt binnen jouw natuurlijke leefwijze en gaat zorgen voor mentale weerstand. Het belangrijkste is om de correctie toch te blijven toepassen, zodat dit uiteindelijk deel uitmaakt van jouw patronen en leefwijze.

5. Dankbaarheid

“Het erkennen en voldoening geven van inzet.”
Emoties maken deel uit van ons dagelijks leven. Dat betekent dat we emoties kunnen gebruiken om onszelf gecommitteerd te houden aan het behalen van het doel. De stappen die je tot nu toe gezet hebt, de keuzes die je tot nu toe hebt moeten maken en de inzet die je tot nu toe hebt getoond, hebben ervoor gezorgd dat je staat op de plek waar je nu bent. 

Hulp nodig?

Met deze “mental tools” ga jij elke verandering waarheid maken, zolang je bereid bent deze tools toe te passen. Grijp terug naar de term die jij nodig hebt en herinner jezelf eraan dat het bereiken van jouw doelen mogelijk is, maar niet altijd makkelijk gaat.
Heb jij hulp nodig bij het bereiken van jouw doelen? Wil jij meer leren over het toepassen van deze tools? Boek dan een gratis try out sessie in of kom op gesprek bij één van onze trainers.

Auteur: Josh Milané

[/vc_column_text][vc_autospa_theme_button align=”aligncenter” label=”Ja ik wil starten met krachttraining. #STARTNOW” url=”/contact/”][/vc_column][/vc_row]
Leave A Comment