Bijna alle Nederlanders (92%) vinden het belangrijk om gezond te leven d.m.v. sport en voeding. Toch onderneemt bijna de helft (45%) hiervan geen actie. Excuses om geen actie te ondernemen zijn: vermoeidheid, stress en tijdgebrek. Dit is gebleken uit onderzoek van Kantar, in opdracht van Zilveren Kruis.

Voeding en beweging

Het zal geen verrassing zijn dat we regelmatig moeten bewegen, gezonde voeding moeten eten en voldoende nachtrust moeten pakken. Helaas is het voor drie op de tien Nederlanders erg moeilijk om dit toe te passen én vol te houden. Eén op de vijf mensen voelt zich niet fit genoeg om te sporten en 30% voelt zich te moe om te kunnen ontspannen.

Een gezond leven geeft energie, maar het implementeren vergt aan het begin ook inspanning.

Beginnen en volhouden

Het volhouden van een gezondere levensstijl zit hem in het stellen van haalbare doelen, die in kleine stappen kunnen worden behaald. Een te hoog doel is vaak moeilijk(er) te behalen en werkt averechts. Start klein met 2x per week sporten en bouw dit later uit. Een blokje om in je lunchpauze of na het avondeten draagt al bij aan je dagelijkse beweging. Zelfs deze kleine rondjes geven energie en een positief gevoel. Spreek af met je collega’s of familieleden om dagelijks een blokje om te gaan en stimuleer elkaar hierin. Leuke en/of functionele activiteiten zijn gemakkelijk in je dagelijkse ritme te integreren. Dit is de sleutel tot succes.

Onvoldoende

Veel Nederlanders geven zichzelf een ruim voldoende als het om hun gezondheid gaat. Maar wanneer we kijken naar een gezonde levensstijl dan zijn we kritischer. 1 op de 4 geeft zichzelf een onvoldoende op het gebied van beweging en het volhouden van gezonde leefgewoonten. Vrouwen vinden dit nog net wat lastiger dan mannen 45% tegenover 31% zegt hier moeite mee te hebben.

START NOW

Wil jij wel gezonder gaan leven, maar weet je niet hoe je dit moet toepassen in jouw drukke leven? Team Morena kan jou helpen om een gestructureerd plan te maken, zodat gezonder leven ook in jouw drukke bestaan kan worden toegepast. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op of boek een gratis try out sessie met een van onze trainers in. Wij zijn er voor jou!

Bron: Metronieuws

 

 

Heb jij last van burn-outklachten of wil je weten hoe je dit kunt voorkomen? Lees dan dit blog.

Leave A Comment