[vc_row as_padding_top=”theme-padding-top-5″][vc_column][vc_column_text]Ben jij het eens met deze stelling: alles wat jij eet, vormt jou als persoon? Voorheen waren mensen veel minder bewust bezig met (gezonde) voeding. Er was een standaard patroon gekomen in de dagelijkse voeding inname. Zo ging er vaak een schep vette jus over de aardappels en groente en werd het avondeten afgesloten met een lekkere bak mierzoete vla.

De laatste jaren proberen mensen veel bewuster bezig te zijn met eten en het kiezen van gezonde producten. Wat wij als team Morena zeer toejuichen aangezien gezonde voeding de juiste energie geeft om de dag aan te kunnen. Ook wij kiezen zeer bewust onze voeding, mede door ons sportieve en actieve bestaan. Dat wil zeggen dat wij gezonde voeding hard nodig hebben om energiek en actief te blijven, voor ons zelf maar ook zeker voor onze leden.

In gezonde producten, zoals groentes, fruit, havermout, eieren, vis en peulvruchten zitten belangrijke stoffen waar onze lichaamscellen op kunnen leven (wij noemen het macronutriënten/ micronutriënten, lees er meer over in ons vorige artikel). Jouw hele lichaam bestaat uit cellen. Het is een geweldig systeem dat ervoor zorgt dat je leeft, maar deze cellen hebben wel de juiste stoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Denk maar aan een auto. Als je er benzine in stopt, dan zal de auto goed rijden, maar als je er wijn in stopt dan kom je geen millimeter vooruit.

Welk voedingsmiddel/ product eet jij het meest?

De meeste mensen zeggen hier een voedingsproduct dat in de fabriek wordt gemaakt. Wat gebeurt er eigenlijk in de fabriek? Er worden verschillende stoffen toegevoegd zoals E-nummers om het product langer houdbaar te maken, meer glans te geven, meer kleur uit te stralen en een smaaksensatie te vormen. Bij fruit en groente soorten halen ze het DNA uit het product om het zo te vormen dat ze het na kunnen maken, zonder de natuur, zodat het er perfect uitziet en perfect smaakt. Het is fantastisch dat de mens dit heeft uitgevonden en dat het kan, maar de kwaliteit van het product gaat hierdoor helaas achteruit.

Terugkomend op de titel van dit artikel: Ben jij wat je eet?

Uiteraard is dit niet helemaal zo, maar soms lijkt het er wel op. We worden geleefd door de samenleving en we eten veelal ‘fabrieksvoer’. Een belangrijke tip is: Blijf zo dicht mogelijk bij de natuur. Eet groentes, fruit, peulvruchten,  vis en havermout. Maak alles zo vers mogelijk. Geniet van elke hap die je neemt en van elke minuut die je leeft! Neem natuurlijke voedingssuppletie als aanvulling en blijf in beweging, zodat jij je lichaam 100% steunt en verzorgt, zodat je langer fit en vitaal blijft.

Auteur: Jenny Spaargaren
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Leave A Comment