[vc_row as_padding_top=”theme-padding-top-5″][vc_column][vc_column_text]Om een positieve verandering te maken in je leven is het belangrijk om hier consistent mee bezig te zijn. Dit zorgt ervoor dat je het snel resultaat bereikt op jouw gestelde doel. In dit blog gaan we een paar van tips en tricks meegeven die jij in het dagelijks leven kunt uit proberen.

Tip 1: Schrijf jouw positieve gewoonten op

Maak één keer in de maand (het liefste aan het einde van de vorige maand) een lijst met wekelijkse en dagelijkse gewoontes. Dit kunnen oude gewoontes zijn waar jij je goed bij voelt, maar dit kunnen ook nieuwe dingen zijn.
Bijvoorbeeld:

  • Elke dag om de zelfde tijd op staan en naar bed gaan. Dit is bevorderend voor de kwaliteit van je slaap. En je zal merken dat je hierdoor fitter op zou staan.
  • Minimaal 2 liter water drinken en je lichaam voeden met voldoende gezonde voeding.
  • 1 minuut per dag jezelf complimenteren en positief benaderen.
  • Minimaal 1 compliment per dag aan een ander geven. Je zult zien dat dit een terugwerkende kracht zal hebben.
  • Een meditatie aan het begin of einde van de dag. Kan natuurlijk ook allebei!

Tip 2: Reflecteer op jouw gestelde doelen

Kies een vaste dag uit in de week waarbij je gaat reflecteren op jouw gestelde doelen. Ga er even goed voor zitten om te kijken of je de nieuwe gewoontes fijn vindt en of dit in jouw levensstijl past. Geeft het voldoening? Besef hierbij goed dat niet alle goede gewoontes leuk zijn en dat niet alle leuke gewoontes goed zijn.

Wees vooral eerlijk tegen jezelf en als jij je er comfortabel bij voelt, bespreek dit dan eens met één van je naasten en vraag hen om eerlijk te zijn. Feedback van anderen kan ook waardevol zijn namelijk! Accepteer hun eerlijke woorden en maak nieuwe doorbraken in je persoonlijke groei wat ook doorwerkt op het behalen van je resultaten.

Tip 3: Orden jouw ervaring

Werk bijvoorbeeld met kleurtjes waarin je aangeeft hoe je dag is geweest. Rood is slecht, oranje is niet goed maar ook niet slecht en groen is geweldig.  Aan het eind van de dag zie je hoe jouw dag is geweest en aan het eind van de week of je een goede of slechte week heb gehad. Dit is goed voor zelfreflectie omdat je zelf de dagen kleur hebt gegeven en geconfronteerd wordt met je eigen mening over de alles die je die week hebt gedaan en vanaf hier kan je stappen maken voor verbetering.

Laat ook een vriend of familielid feedback geven. Hierdoor kan je wellicht nieuwe ideeën opdoen of iets inzien waar je je eigenlijk blind op staarde.

 

Wil jij leren om krachtige gewoonten in jouw dagelijkse leven te implementeren? Vind jij dit toch nog lastig, is iets niet duidelijk of heb je hulp nodig?  Boek een gratis try out sessie in of kom op gesprek bij één van onze trainers.

Auteur: Yentl

[/vc_column_text][vc_autospa_theme_button align=”aligncenter” label=”Ja ik ben klaar voor een transformatie! #STARTNOW” url=”/contact/”][/vc_column][/vc_row]
Leave A Comment