[vc_row as_padding_top=”theme-padding-top-5″][vc_column][vc_column_text]Vet hebben we allemaal. Zelfs de meest fitte mannen en vrouwen met een sixpack en strakke buik. Teveel buikvet kan vervelende gevolgen hebben voor je gezondheid. Lees snel verder wat hier de waarheid achter is én hoe je er vanaf komt!

Orgaanvet, is het gevaarlijkste vet

Vet wordt in je lichaam op verschillende plekken opgeslagen. Helaas vaak op plekken waar we het liever niet zien, zoals op de buik, heupen en billen. Ook wordt er vet opgeslagen rondom je organen, het viscerale vet. Een beetje visceraal vet heb je nodig om te kunnen functioneren, maar als je te veel van dit vet in je lichaam opslaat, verhoogt dit de kans op een hoge bloeddruk, diabetes, dementie, hart- en vaatziekten en kanker.

Let’s get rid of it!

Het is goed om te weten wat dit vet met je doet, maar de belangrijkste vraag is; hoe kom je er vanaf?! Hierbij 4 factoren die invloed hebben op jouw buikvet:

1. Voeding

een ongezond voedingspatroon met veel suikers en alcohol doet niet veel goeds voor je buikvet. Focus op gezonde voeding en een gezonde leefstijl is hierin erg belangrijk. Gezond eten is niet minder eten, maar beter en voldoende van de juiste voedingsbronnen.

2. Bewegen

dagelijks bewegen is belangrijk. Maak een stevige wandeling, ga hardlopen, ga bootcampen of zoek een andere sport waar jij je goed bij voelt. Je wilt dit onderdeel maken van je dagelijkse lifestyle.

Ohja, van extra buikspieroefeningen doen, gaat je buikvet niet sneller weg.

3. Stress

stress is een van de grootste oorzaken van overtollig buikvet, naast verkeerde voeding. Als je stress ervaart, maakt je lichaam het hormoon cortisol aan, wat de opslag van visceraal vet stimuleert.

4. Nachtrust

zoals we eerder al schreven, is een goede nachtrust enorm belangrijk. Onderzoeken wijzen uit dat er een verband is tussen slaaptekort en overgewicht.

Auteur: Tessa de Niet
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Leave A Comment