[vc_row as_padding_top=”theme-padding-top-5″][vc_column][vc_column_text]Misschien moet je er niet aan denken om in actie te komen en lig je liever negen maanden languit op de bank. Toch leggen wij graag aan je uit waarom het toch beter is om in beweging te blijven.

Mommy’s to be, wil jij een goede conditie: voor, tijdens én na de zwangerschap?

Blijf bewegen

Het is belangrijk om je conditie op pijl te houden tijdens de zwangerschap. Niet alleen geeft dat meer energie, waardoor je je fit en gezond voelt, het is ook nog eens een mooie voorbereiding op de bevalling. Want hoe je het ook wendt of keert de bevalling is een flinke uitputtingsslag. Daarnaast is het, wanneer je fit bent, makkelijker om weer in vorm te komen als de baby er eenmaal is. Natuurlijk spelen daarin meerdere factoren mee. Gezond eten en ontspannen is minstens zo belangrijk.’

Sporten tijdens het 1e trimester

‘Een zwangerschap overkomt je. Veel vrouwen zijn in het begin een beetje overdonderd. Er gebeurt van alles in het lichaam, ook al zie je nog niet zo veel. Je hormoonhuishouding verandert en de baarmoeder groeit. Ook kun je lamlendig, misselijk en moe zijn. In deze fase kijken wij wat er op dat moment haalbaar is tijdens de trainingen.

Sporten tijdens het 2e trimester

In het 2e trimester voel je je vaak een stukje fitter. Het lichaam is gewend aan de nieuwe situatie en de ergste misselijkheid is meestal voorbij. Nu mag je best wat intensiever sporten. Krachttraining en conditietraining kunnen opgevoerd worden. Grote spiergroepen trainen, zoals je benen en rug, is altijd goed. Ook is het handig om aandacht te besteden aan je bekkenbodem, want dat is het gebied waar veel vrouwen na een zwangerschap klachten krijgen.

Sporten tijdens het 3e trimester

Het is tijdens de zwangerschap belangrijk om te luisteren naar je lijf. Vooral in het 3e trimester, want je wordt zwaarder en je hebt soms moeite met je evenwicht. Te lang op je benen staan is vermoeiend en kan zorgen voor pijnlijke knieën en enkels. De lage rugspieren krijgen een hoop te verduren in deze periode.

Waar je op moet letten

Keep it simple. Als jij je richt op voldoende beweging, gezonde voeding en ontspanning kom je heel ver. Daarnaast mag je nóóit je rechte buikspieren trainen. Deze moeten namelijk de ruimte krijgen om te wijken. Je schuine buikspieren trainen mag je wel trainen.

Wil je hulp met het sporten tijdens de zwangerschap? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Leave A Comment