[vc_row as_padding_top=”theme-padding-top-5″][vc_column][vc_column_text]Just do it. Je hoeft het maar te zeggen en het bekende merk Nike komt gelijk in je op. Nike heeft een van de meest catchy en duidelijke slogans op de wereld en is een van de grootste giganten als het gaat om sportkleding. In de begin jaren heeft het sportmerk een moeilijke start gehad in de concurrentie met Reebok. Na het creëren van een catchy slogan en de consument aan te zetten tot actie heeft dat hun tot een van de meest bekende merken ooit gemaakt. Gewoon doen is een van de grootste gebreken die wij als mens hebben. Te veel nadenken, plannen maar niet uitvoeren en twijfelen, zijn eigenschappen waar je je heel bewust van moet worden. Op vitaal, privé of professioneel gebied is dat een van de grootste (onbewuste) obstakels waar je mee te maken krijgt. Ervoor kiezen om te trainen voor een marathon, die carrièreswitch maken of eigen baas worden zijn bekende gedachtes die niet altijd genoeg aandacht krijgen.

Bewustwording

Start now, it’s all about today.

Onze Morena slogan en denkwijze gaat over de bewustwording van het feit dat het enige waar jij jezelf mee helpt, is om nu te starten met doen. Aarzelen is onnodig. Laat je niet tegenhouden door meningen of ongemakkelijke situaties. Probeer je mindset op dat moment te veranderen van naar een “dit is een leermoment” denkwijze. Verandering is namelijk eng en bevindt zich buiten onze comfortzone. In de realiteit kan dit resulteren in erge verzuring tijdens een intense training, tot het nee zeggen tegen het aanbieden van iets lekkers op een verjaardag. Met deze situaties zullen we dagelijks te maken hebben en het is aan ons, onze reactie te baseren op de commitments die we hebben gemaakt.

Zoek niet naar excuses, want eerlijk is eerlijk. Het perfecte moment bestaat niet. Het enige wat je kunt doen is je voorbereiden en de stap wagen. De omgeving en situatie zouden niet van invloed moeten zijn, want je hebt tenslotte je doel voor ogen.

Prioriteiten stellen

Hoe kun jij je het best voorbereiden? Ten eerste: maak het een prioriteit. Je wilt het of je wilt het niet. Daarna is het is belangrijk je doel voor ogen te zien om te kijken waar je naartoe wilt werken.  Dan moet je je afvragen wat er voor nodig is om daar te komen en welke stappen je moet ondernemen. Je rijdt namelijk ook niet naar Rome zonder de route ervan te bepalen. Tenslotte moet je, ondanks de verschillende situaties, jezelf blijven herinneren aan jouw commitment. Wat heb jij ervoor nodig om die gedachte te triggeren? Wordt er bewust van dat je het met een optimistische en leergierige denkwijze ver zult schoppen en je gaat je doel zeker bereiken.

Just do it. Start now.

Auteur: Josh Milané
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Leave A Comment