Je kent het wel: in het ritme dat je normaal gesproken hanteert, is er niet altijd tijd om na te denken over gezonde voeding. Nu we (bijna) allemaal verplicht thuis moeten zitten, is er genoeg tijd voor jou om een momentje vrij te maken om daar wel over na te gaan denken. Waar begin je en hoe pak je dit aan? Wij geven je de juiste tools.

Juist in deze tijd van thuis werken, kinderen die niet naar school kunnen en weinig tot niet kunnen sporten, is het extra belangrijk dat je bewust bezig bent met jouw vitaliteit. Er is een groot deel aan lichaamsbeweging wat je nu zult missen, zonder dat je het doorhebt. Het missen van je personal training, het fietsen naar kantoor of zelfs het stukje wandelen naar het koffiezetapparaat is er niet meer bij. Dit heeft negatieve effecten op de stofwisseling. Samen met het feit dat het thuis een stuk makkelijker is om snel een snack uit de kast te pakken of eten te bestellen in plaats van te koken, zal dit je progressie een grote stap terug laten doen. Let hier goed op en kies niet voor gemak!

Voorbereiding

Wat kun je doen om dit soort acties te voorkomen? Voorbereiding is hier het sleutelwoord. “Failing to prepare sets you up to prepare to fail.” Aldus Benjamin Franklins (2017). Vanuit huis werken betekent dat je de tijd kunt nemen om een gezond ontbijt voor jezelf op tafel te zetten en deze op te eten wanneer jij je e-mails checkt. Normaal neem je gesmeerd brood  of left overs van de maaltijd van de dag ervoor mee naar je werk, dit valt nu weg. Probeer juist dit patroon weer terug te pakken en door te zetten. Zo zorg je namelijk dat je een vaste routine behoudt in je eet patroon.

Het diner is een heel ander verhaal. Waarschijnlijk klinkt het herkenbaar om je diner te bepalen nadat je in de kast hebt gekeken om te zien wat je in elkaar kunt flansen. Is dit handig? Nee. Je bouwt namelijk ook geen huis voordat de fundering er ligt.
Doe je boodschappen met de intenties om bepaalde gerechten of maaltijden te eten. Zo voorkom je namelijk ook dat je onnodige snacks in huis haalt die een eventueel obstakels kunnen vormen als je op de bank zit. Kijk ook eens naar onze gezonde recepten op de website. Deze zijn lekker, verantwoord en precies wat je lichaam nodig heeft om in shape te blijven.

Beweging

Naast voeding verlangt je lichaam natuurlijk ook nog naar een stukje beweging. Probeer eens een ochtendwandeling te maken, voordat je achter je bureau kruipt of even met de kids / de hond te gaan wandelen tijdens je lunchpauze. Ook staan wij uiteraard klaar om jou te ondersteunen als het gaat om fysieke uitdaging. Met ons online START NOW project ontvang je genoeg workout video’s en schema’s om te volgen vanuit huis. Zo zorgen we er samen voor dat de verbranding door gaat en jij nog steeds progressie kunt boeken.

Door middel van deze tips en virtuele hulp van team Morena zorgen we er samen voor dat we deze periode van ‘quarantaine’ zo gezond en fit mogelijk doorkomen. Meer vragen? Vraag het onze coaches, ons team staat altijd paraat om een handje te helpen. Aankomende periode komen er nog meer interessante columns vol tips en tops als het om gezond leven vanuit huis gaat. Stay tuned!

Auteurs: Josh Milané & Glenn van den Hazel
Leave A Comment