[vc_row as_padding_top=”theme-padding-top-5″][vc_column][vc_column_text]In het dagelijks leven hebben we te maken met de flexibiliteit in de agenda of mindset, maar ook met de fysieke flexibiliteit. In elke vorm kan die dusdanige flexibiliteit jouw schema of bewegingen beperken of vergroten. Je kunt het dus zien als de “grenzen” waarin je werkt. Flexibiliteit in lijf en leven brengt je verder. Hoe wij dit bedoelen en wat het voor jou doet? Je leest het hier.

Lenigheid en flexibiliteit

In de fysieke vorm gaat flexibiliteit over lenigheid, waarbij lenigheid één van de motor vaardigheden is en betrekking heeft op iemand zijn of haar beweeglijkheid. Zoals uitgelegd in de literatuur: CLUKS (Coördinatie, Lenigheid, Uithoudingsvermogen, Kracht en Snelheid) zou het moeten lijken alsof het op dezelfde voet staat als de andere motor vaardigheden, maar niets is minder waar. Jouw lenigheid gaat gepaard met een van de andere vaardigheden en kan dus ook beter gezien worden als het speelveld waarin de andere motor vaardigheden plaatsvinden. Jouw kracht kan alleen plaatsvinden binnen de grenzen van jouw lenigheid, en hetzelfde geldt voor de andere vaardigheden. Natuurlijk valt dit wel te trainen en verder uit te breiden. Het is dus niet alleen de kwestie of de spieren wel lang genoeg zijn om de gewrichten in bepaalde hoeken te bewegen, maar ook of de daadwerkelijke spier wel sterk genoeg is op dat punt in de beweging. 

Flexibele mindset

Als het gaat om de meer praktische onderwerpen, zoals een open mindset houden om nieuwe ideeën en idealen te verkennen, is flexibiliteit ook heel belangrijk. Groei gaat namelijk niet lineair en je doelen behalen, gaat niet zonder het maken van fouten en daarvan leren. Houdt daarom dus altijd rekening met het feit dat er zich obstakels op jouw pad kunnen bevinden, maar dat deze juist deel uitmaken van de reis. Dat er een obstakel in de weg staat is immers geen teken van een doodlopende weg, maar een omleiding. Ondanks dat focus heel belangrijk is, laat het niet veranderen in tunnelvisie en behoudt de flexibiliteit om een onderwerp van meerdere perspectieven te bekijken. Focus en flexibiliteit, gaan zoals kracht en lenigheid gepaard.

Train jouw flexibiliteit en lenigheid op alle fronten

Houdt er al met al rekening mee dat het leven, jouw pad of jouw lichaamsdelen alle kanten op kunnen gaan. Probeer daarom ook een open mind te houden en train het lichaam om flexibel te blijven en kracht te leveren in die posities. Zo blijf je veelzijdig sterk en kun je alles aan als je je blijft focussen op het grotere plaatje. Dit is waar wij met onze leden ook op blijven trainen. Blokkades en omleidingen in de mindset, zorgen vaak voor blokkades in de lichamelijke flexibiliteit wat merkbaar is tijdens trainingen. Daarom is trainen op flexibiliteit in lijf en leven bij Morena erg belangrijk.

Wil jij ook jouw flexibiliteit verbeteren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of boek een gratis try out sessie in.

Auteur: Josh Milané
[/vc_column_text][vc_autospa_theme_button align=”aligncenter” label=”Ja ik wil werken aan mijn flexibiliteit #STARTNOW” url=”/contact/”][/vc_column][/vc_row]
Leave A Comment