Wat is er in de herfst/winter nu fijner dan een lekkere warme maaltijd. Deze pompoen-wortel soep is niet alleen warm, maar ook nog eens heel lekker, gezond en makkelijk te maken.
Heerlijk als lunch, of als onderdeel van je diner!
Wat heb je nodig voor deze pompoen-wortel soep
(voor 4 personen):
- 400 gram flespompoen (of zakje van 400 gram pompoen)
- 1 winterpeen (300 gram)
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 10 gram geschilde gember (of gebruik gemberpoeder)
- een halve rode peper
- 1 groenteboullion blokje
- 400 ml. water
- peper & zout
- 1 eetlepel olijfolie
- evt. crème fraiche
Pompoen-wortel soep bereidingswijze
- Snijd de ui, knoflook, gember en rode peper in kleine stukjes.
- Verwarm de olijfolie in een pan en fruit hier de ui, knoflook, gember en rode peper in aan.
- Snijd de flespompoen (met schil) en winterpeen in stukken en voeg deze toe in de pan. Bak zo’n twee minuten mee. Voeg peper en zout naar keuze toe.
- Voeg het bouillon blokje + 400 ml. water toe aan de pan en breng aan de kook. Als het kookt, zet op zacht vuur en laat 25 minuten zachter doorkoken (het liefst met een deksel erop).
- Als het klaar is pureer je het geheel met een staafmixer tot er geen stukjes meer zijn en het soep is.
- Als je de soep in de kommen schept, kun je naar keuze nog een eetlepel crème fraiche toevoegen.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden (per persoon, zonder crème fraiche):
Kcal = 124
Koolhydraten = 15 gram
Eiwitten = 2 gram
Vetten = 5 gram
Bron: Fit with Marit