[vc_row as_padding_top=”theme-padding-top-5″][vc_column][vc_column_text]Prioriteiten stellen, passend bij je doel en je hieraan houden is de sleutel tot resultaat. Simpel toch? Waarom merken en zien we dan nog steeds, dat dit vaak niet lukt?

doelen - personal training

De uitspraken hierboven, zijn redelijk tegenstrijdig met elkaar, wat we onszelf ook vaak wel beseffen. Toch is dit wat er vaak in de praktijk gebeurd, keuzes die gemaakt worden die niet passend zijn bij het gestelde doel, soms gebeurt dit zelfs onbewust. Het is belangrijk om jezelf bewust van deze situaties te maken, zodat je zelf controle kan pakken over je eigen handelen.  

We either make ourselves miserable or we make ourselves strong. The amount of work is the same. – Carlos Castaneda.

Om de juiste prioriteiten te kunnen stellen is het eerst van belang om jouw levens veranderde doel op papier te zetten. Het klinkt cliché, maar als de wil om dat doel te bereiken groot genoeg is, of als de pijn van het niet behalen van het doel groot genoeg is, dan wordt het stellen van de juiste prioriteiten en je hieraan houden een stuk eenvoudiger.

Doelen en prioriteiten stellen

Hieronder helpen we je op weg om met een vereenvoudigd stappenplan jouw doel op papier te zetten en de urgentie van jouw doel in kaart te brengen. Alleen het opschrijven van je doel(en) en de urgentie hiervan zal je aan het denken zetten. Maar wil je echt veranderen? Lees het dan dagelijks of wekelijks door en zorg ervoor dat je hierdoor de juiste prioriteiten blijft stellen en jouw doel behaalt.

Stel je doel samen

  • Wat ben ik echt van plan te bereiken?
  • Wat heb ik daarvoor nodig?
  • Ben ik bereid om te doen wat nodig is?

 Waarom wil je dit doel behalen

  •  Waarom is dit belangrijk voor je?
  • Als je dit gecreëerd hebt, wat heb je dan? Wat doet het met je?

Wat is het allerslechtste scenario in het geval dat je je doel niet behaald? Zet dit scenario voor jezelf op papier.

Maak jouw doelen en prioriteiten passend

Ieder doel dat je hebt, valt of staat uiteindelijk met het stellen van prioriteiten. Matchen jouw acties met het levens veranderende doel dat je voor ogen hebt? Dit is een belangrijke vraag om jezelf te stellen, wanneer je de volgende keer weer voor een dilemma staat. Welke actie brengt je dichter bij het behalen van jouw levens veranderende doel, wanneer je het resultaat echt wilt behalen, is de keuze die je moet maken vervolgens simpel en duidelijk.

Wanneer je vanaf nu voor een dilemma staat, pak dan de doelen erbij die je voor jezelf hebt opgesteld en bekijk of de keuze die je wilt maken in overeenstemming is met wat voor jou daadwerkelijk belangrijk is. Lukt het niet om de juiste keuzes te maken passend bij je doel? Dwing dan niet je keuzes, herzie je doelen en maak een keuze of de gestelde doelen, zo belangrijk voor je zijn als je in eerste instantie dacht. Is dat wat je daadwerkelijk wilt? Zo ja, weet je wat je te doen staat!

Hulp bij het opstellen van prioriteiten

De boven beschreven tools gebruiken wij bij onze leden. Juist door alle doelen en prioriteiten in kaart te brengen, worden uiteindelijk de gewenste resultaten bereikt. Heb jij meer hulp nodig om jouw prioriteiten te formuleren? Neem dan contact met ons op, wij helpen je verder bij het bereiken van jouw doelen.

Auteur: Glenn van den Hazel
[/vc_column_text][vc_autospa_theme_button align=”aligncenter” label=”Ja ik wil eindelijk mijn doelen behalen! #STARTNOW” url=”/contact/”][/vc_column][/vc_row]
Leave A Comment