Volgende week is het 5 december, dat wil zeggen pakjesavond! Daar hoort natuurlijk een bijpassend Sint lekkernij bij. Dit keer maakten wij een speculaaskoeken recept.  Een heel makkelijk en snel recept, ideaal dus voor de ‘makkelijke hobby bakker’. Daarom delen wij vandaag deze verantwoorde speculaaskoeken voor bij een heerlijk (Sinterklaas)avondje!

Verantwoorde speculaaskoeken recept

Wat heb je nodig voor vier koeken?

  • Bakpapier
  • 2 eieren
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 100 gram speltbloem
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el amandelschaafsel (optioneel)Speculaaskoeken

Speculaaskoeken bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Scheid vervolgens van beide eieren het eiwit van het eigeel en klop het eiwit stijf.
  3. Als het eiwit stijf begint te worden, voeg je de kokosbloesemsuiker toe en klop je het geheel goed door elkaar, totdat het helemaal stijf is.
  4. Voeg het eigeel toe aan de eiwitten en meng dit alles luchtig door elkaar met een mixer.
  5. Meng het bloem met de speculaaskruiden, kaneel en bakpoeder en zeef dit mengsel.
  6. Spatel vervolgend het bloemmengsel door het eimengsel en zorg ervoor dat het beslag luchtig blijft.
  7. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en verdeel het beslag in 4 gelijke hoopjes.
  8. Strooi over de 4 hoopjes wat amandelschaafsel en bak de Speculaas koeken in 10-12 minuten goud bruin.

Tip: Houd het beslag zo luchtig mogelijk voor de beste smaakbeleving. 

Bron: Foodlies

Leave A Comment