[vc_row as_padding_top=”theme-padding-top-5″][vc_column][vc_column_text]Je hebt het vast wel eens op een reclame langs zien komen, het woord: “Superfood”. “Eet deze superfood en val 10 kilo af binnen 2 weken!” Zo wordt het woord “superfood” vaak meer gebruikt als een soort reclameslogan, dan het label voor een elite groep gezonde producten waar veel vitamines en mineralen in zitten. Deze vitamines en mineralen hebben we nodig om goed te functioneren en om onze doelen te behalen. In deze blog vertellen we je wat superfoods nu eigenlijk zijn en waarom je ze in je dagelijkse voeding zou moeten opnemen.

Wat zijn superfoods?

Wanneer je “superfoods” op Google opzoekt krijg je eerst een aantal advertenties bovenaan van poeders en detoxen die het label “superfood” gekregen hebben. Als je een beetje naar onder scrolt vind je de link naar het voedingscentrum over superfoods. Wanneer je op de site van het voedingscentrum komt, staat er een mooie inleiding waarin zij kort hun mening over superfoods geven:

Voorbeelden van superfoods zijn gojibessen, cacaobonen, hennepzaad, tarwegras. Maar ook bessen, rode druiven, knoflook, vette vis (omega-3-vetzuren), olijfolie, bepaalde noten en donkere chocolade worden als superfood gezien.”

Bestaan superfoods wel?

Het Voedingscentrum is van mening dat er geen superfoods bestaan. Niet één voedingsmiddel kan alle essentiële voedingsstoffen leveren die het lichaam nodig heeft. Gevarieerd eten volgens de Schijf van Vijf is de beste manier om alle belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen.

Wij zijn het volledig eens met dit statement. Toch kunnen we de bovengenoemde superfoods gebruiken om onze dagelijkse vitamines en mineralen doelen te behalen, het blijft namelijk een feit dat in deze voeding wel veel goede stoffen zitten.

Waarom superfoods?

Zoals hierboven beschreven, bestaan er een aantal superfoods. De superfoods die hierboven zijn beschreven zijn een aantal voorbeelden, dit zijn niet alle superfoods. Deze superfoods hebben dus een hoog gehalte van antioxidanten, vitamines en mineralen. Hierom is het slim om een aantal van deze superfoods mee te nemen in je normale eetpatroon. Veel superfoods vallen onder de groente en fruit categorie en zijn hierdoor makkelijk toe te voegen aan je voedingspatroon. Denk aan rode druiven, deze zijn heel makkelijk mee te nemen naar het werk en dient als gezonde snack. Let hierbij wel op de suikers die hier in zitten, de basis blijft natuurlijk wel dat als je teveel calorieën binnenkrijgt, je niet af gaat vallen (mocht dit je doel zijn).

Superfoods in je dagelijkse voeding

We willen in onze voeding altijd een gezond patroon creëren. Vanuit dit gezonde patroon hebben we een sterk fundament gebouwd waarop we verder kunnen bouwen. Zodra we verder gaan bouwen aan je voeding kunnen we dingen als superfoods gaan inzetten om te werken aan je vitamines en mineralen. Wil jij weten hoe superfoods in jouw dagelijkse voeding kan worden geïntegreerd? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Auteur: Zahir van Eck
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Leave A Comment