Vegetarische pastasalade ingrediënten
(voor 4 personen):
- 200 gram volkoren penne pasta
- 1 aubergine
- 250 gram kastanje champignons
- 2 zoete puntpaprika’s
- 15 cherry tomaatjes
- 3 lente uitjes
- 10 zongedroogde tomaatjes
- 1 bakje mini mozzarella
- 100 gram ijsbergsla
- 2 eetlepels pesto
- handje verse peterselie
- handje verse bascilicum
- peper en zout
Vegetarische pastasalade bereidingswijze
- Kook de pasta zoals op de gebruiksaanwijzing staat.
- Verwarm wat olie in een hapjespan. Snijd de aubergine en champignons in grove stukken en bak ze 5 tot 7 minuten gaar in de olie.
- Snijd ondertussen de tomaatjes doormidden, de lente uitjes in kleine ringen, de zoete puntpaprika’s in reepjes en de zongedroogde tomaatjes in vieren. Snijd de verse kruiden grof.
- Als de pasta gaar is giet je het af. Doe alle ingrediënten in een grote saladekom en mix goed door elkaar. Zorg dat de hele salade bedekt is met pesto en dat de verse kruiden goed verdeeld zijn. Breng op smaak met wat zout en peper.
Deze vegetarische pastasalade is hét voorbeeld voor een heerlijk, makkelijk, leuk en gezond zomersrecept! Loop jij vast in jouw eetpatroon en weet je niet wat je moet doen om jouw leefstijl gezond, maar toch ook leuk en lekker te maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij voorzien onze leden van verschillende tools, voedingsplannen en recepten en helpen jou uiteraard ook graag in de juiste richting.
Bron: itsafoodlife.nl
Auteur: Soraya Borg