[vc_row as_padding_top=”theme-padding-top-5″][vc_column][vc_column_text]‘Afvallen’ iedereen denkt er wel eens aan en velen doen meerdere pogingen. Je hoort vaak mensen zeggen ´morgen ga ik beginnen met afvallen´.

Deze mensen gaan dan naar de supermarkt, halen in hun ogen allemaal gezonde dingen en nemen een abonnement bij een sportschool om er vervolgens 1 a 2 keer heen te gaan. Met als resultaat dat deze poging om te willen afvallen in veel gevallen weer is mislukt. Want afvallen is toch wel een hoop gedoe zeker als je maar ‘wat’ doet. Herkenbaar? 

Wist je dat maar 5% van de mensen die afvalt, het ook daadwerkelijk vast kan houden? Dat houdt in dat de overige 95% binnen een jaar is afgehaakt of alweer op hun oude gewicht zit.

Hoe kan ik afvallen?

Afvallen is best moeilijk, horen we je denken. Ja, dat klopt.  Maar het is wat jij er voor wilt doen. Een commitment aangaan met jezelf, oude gewoontes omzetten in iets nieuws en daarnaast je mindset veranderen. Dit alles is nodig om een transformatie te kunnen ondergaan en daadwerkelijk af te vallen met blijvend resultaat.

Tegenwoordig heb je zoveel diëten om af te vallen. Neem de sapjes kuur, crashdieet, caloriearm dieet en daarbij het beeld dat bijvoorbeeld internet (influencers) of de televisie geven. Helaas bieden deze tijdelijke diëten geen lange termijn resultaat. Diëten is geen goede keuze om gezond af te vallen.

Wil je gezond afvallen? De key zit hem in de verandering van jouw levensstijl.

Ga voor jezelf na wat je wilt bereiken en pas jouw gewoontes hierop aan. Kies een gezonde manier van afvallen die bij jou past.

Afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet gaat jou uiteindelijk het beste resultaat geven. Wat belangrijk is, is afvallen onder begeleiding. De juiste begeleiding die jij nodig hebt om af te vallen kan nodig zijn om jouw gewenste resultaten te behalen. Meestal is degene die jou begeleidt ook een goede stok achter de deur. 

Neem bijvoorbeeld een voedingscoach, diëtiste of overleg met jouw sportcoach wat voor jou kan werken. Dit kan bijvoorbeeld een op maat gemaakt voedingsschema om af te vallen zijn. De personal trainers van Morena kunnen jou helpen bij alle aspecten rondom het afvallen. Verschillende factoren zijn namelijk van belang om zo een perfect passend voedings- en trainingsschema te maken.

Afvallen en sporten

Als je wilt afvallen, is sporten heel belangrijk. Team Morena kan jou helpen aan het juiste voedings- en trainingsschema, om zo verantwoord te sporten en af te vallen. Sporten en regelmatig intensief bewegen is belangrijk om gezond en fit te worden en vooral te blijven. Dit in combinatie met de juiste voeding zorgt ervoor dat jij de energie en power krijgt om door te zetten. Zodra de basis goed is, kan daar verder op worden doorgewerkt om jouw doelen te bereiken.

Iedereen heeft andere doelstellingen als het om afvallen gaat. Onze personal trainers gaan met jou in gesprek om jouw doel(en) helder te formuleren en in kaart te brengen. Afvallen is een proces waarbij de op maat gemaakte schema’s steeds weer worden bijgestuurd wanneer bepaalde doelstellingen zijn behaald. Zo zorg je ervoor dat je gemotiveerd en op koers blijft. Bij Morena plannen we samen met jou meetmomenten in, om te weten waar je start en waar je tussentijds staat. Zo kun je je doelstellingen tussentijds aanpassen en zien of je op de goede weg bent. Om uiteindelijk jouw gestelde doel te behalen! 

Hulp nodig bij afvallen?

Team Morena staat voor je klaar! We helpen je graag op weg naar een gezonde levensstijl. Door te trainen, voedingsadvies te geven of op een andere manier die bij jou past. We gaan graag vrijblijvend met je in gesprek of wij je hierbij kunnen helpen. Meerdere leden gingen jou al voor. Kijk maar eens bij de verschillende transformaties. Onze leden zijn een stuk fitter, sterker en energieker. Naast afvallen hebben zij nu andere doelen voor zichzelf gesteld om zo fit mogelijk te blijven. Benieuwd of wij jou kunnen helpen? Maak dan snel een gratis afspraak voor een personal training try out sessie

Auteur: Soraya Borg
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Leave A Comment