Ben je fan van chocolade en/of brownies? Dan is deze verantwoorde Black Bean Brownie echt iets voor jou. Ook wanneer je op de voeding let, kun je prima een plak van deze brownie eten.

Black Bean Brownie recept

Wat heb je nodig voor 1 vol bakblik?

  • Bakblik
  • Blik zwarte bonen 400 gram (uitlek gewicht 265 gram)
  • 90 gram eiwitpoeder
  • 2 eieren
  • 1 eiwit (ei zonder de dooier)
  • 60 gram dadels zonder pit
  • 50 gram cacaopoeder
  • 20 gram walnoten
  • Theelepel bakpoeder
  • 70 ml water

Black Bean Brownie bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Week de dadels +/- 15 minuten in kokend water.
  3. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet.
  4. Blend alle ingrediënten (incl. de dadels) behalve de walnoten in een blender. Dit is het beslag.
  5. Breek de walnoten in kleine stukjes en roer deze door het beslag.
  6. Giet het beslag in een bakblik, niet vergeten in te vetten of gebruik bakpapier om het blik te bekleden.
  7. Plaats de brownie ongeveer 20 à 25 minuten in de oven op 175 graden.
  8. Laat de brownie afkoelen en snijd deze vervolgens in 10 dikke plakken.

Tip: Houd je van een wat zachte / nattere brownie binnenkant? Haal de brownie dan na +/- 20 à 22 minuten uit de oven. Is je brownie toch wat droger? Smeer dan voor je gaat eten een beetje honing op de plak.

Macros per plak: (van in totaal 10 plakken)
122 kcal
3,9 vetten
8 koolhydraten
11,7 eiwitten

Eet smakelijk!

Black bean brownie

Auteur: Laura Hanemaaijer
Leave A Comment