Black Bean Brownie recept
Wat heb je nodig voor 1 vol bakblik?
- Bakblik
- Blik zwarte bonen 400 gram (uitlek gewicht 265 gram)
- 90 gram eiwitpoeder
- 2 eieren
- 1 eiwit (ei zonder de dooier)
- 60 gram dadels zonder pit
- 50 gram cacaopoeder
- 20 gram walnoten
- Theelepel bakpoeder
- 70 ml water
Black Bean Brownie bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Week de dadels +/- 15 minuten in kokend water.
- Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet.
- Blend alle ingrediënten (incl. de dadels) behalve de walnoten in een blender. Dit is het beslag.
- Breek de walnoten in kleine stukjes en roer deze door het beslag.
- Giet het beslag in een bakblik, niet vergeten in te vetten of gebruik bakpapier om het blik te bekleden.
- Plaats de brownie ongeveer 20 à 25 minuten in de oven op 175 graden.
- Laat de brownie afkoelen en snijd deze vervolgens in 10 dikke plakken.
Tip: Houd je van een wat zachte / nattere brownie binnenkant? Haal de brownie dan na +/- 20 à 22 minuten uit de oven. Is je brownie toch wat droger? Smeer dan voor je gaat eten een beetje honing op de plak.
Macros per plak: (van in totaal 10 plakken)
122 kcal
3,9 vetten
8 koolhydraten
11,7 eiwitten
Eet smakelijk!
Auteur: Laura Hanemaaijer