[vc_row as_padding_top=”theme-padding-top-5″][vc_column][vc_column_text]Je hebt een flinke workout achter de rug en wilt wat eten, maar wat kun je nu het beste nuttigen? Na een intensieve workout zijn je spiercellen uitgeput en staan ze klaar om te herstellen en groeien. Niet alleen je spieren, maar je hele lichaam wil herstellen en dus geen vet opslaan. Binnen een uur na de training is het daarom belangrijk om de juiste voeding te nemen voor een goed en snel herstel. Een eiwit shake is een optie, maar er zijn ook andere leuke recepten waarmee je je lichaam ook zeker een plezier doet! Hieronder geven we je 4 eiwitrijke recepten.

Post workout meal 1: Eiwit pannenkoeken

Mix 4 eiwitten, 1/2 kopje havermout, 1/2 kopje Hüttenkäse, 1 el bakpoeder en 1/2 tl vanille extract. Bak op laag/middel hoog vuur aan beide kanten. Beleg evt. met banaan en blauwe bessen.

Post workout meal 2:  Overnight oats

Doe een kopje havermout met 2 scheppen eiwitpoeder en een tl kaneel in een kom. Voeg hier wat bevroren of vers fruit en een handje amandelen aan toe. Doe er een kopje water bij en zet het een nachtje in de koelkast. Als je dit wilt eten na je training is het wel belangrijk dat je dit de dag ervoor al weet en kunt voorbereiden.

Post workout meal 3: Roerei met groente

Roer 4 eieren met spinazie, ui, champignons en paprika in kleine stukjes door elkaar. Voeg zout en peper toe naar smaak.

Post workout meal 4: Magere kwark

Neem een kom kwark (zonder suiker!) en mix met 2el eiwitpoeder en 1/2 tl vanille extract of 1tl kaneel. Voeg een handje amandelen of walnoten en wat rood fruit toe.

Naast deze recepten is het dus goed om voor je spierherstel zo snel mogelijk na je training eiwitrijke voeding in te nemen. De opslag van glycogeen en de eiwitsynthese (spieropbouw) verloopt namelijk sneller in de eerste twee uur direct na inspanning.

Hulp bij de juiste voeding door Morena

Je kan natuurlijk ook je eigen recepten gebaseerd op eiwitten samenstellen. Maak lekkere variaties op bovenstaande recepten of gebruik ingrediënten met een hoog eiwitgehalte zoals: Kwark, kip, vis, rund, magere melk, zaden, noten, soja producten en volkoren producten. Zo blijf je gezond en lekker bezig! Meer inspiratie nodig? Kijk eens tussen onze recepten. Ook tijdens onze gratis personal training try out kun je de vragen stellen die jij hebt. Met de juiste balans in je voeding werk je toe naar het doel dat je wilt bereiken met je trainingen. Wij maken daarom ook op maat gemaakte voedingsplannen voor onze leden die voor hun goed zijn vol te houden. Een opmaat gemaakt voedingsschema brengt je veel verder dan het volgen van een standaard dieet. Heb jij vragen over de juiste post workout meals of voedingsschema voor jou? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Samen met jou kijken we naar jouw beste opties.

Auteur: Tessa de Niet
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Leave A Comment