Als we niets doen, zal in 2030 een kwart van de werkenden burn-outklachten hebben. Dat is voorspeld door dienstverlener Arbo Unie. Steeds meer werknemers hebben hier last van. De afgelopen twintig jaar is het aantal werknemers met een burn-out verdubbeld en is het uitgeroepen tot beroepsziekte nummer 1.

In alle beroepsgroepen komt het burn-out ziektebeeld voor. Door de grote vraag naar nieuw personeel krijgen huidige werknemers steeds meer werkzaamheden op hun bordje. Door de extra werkzaamheden neemt de druk toe wat in veel gevallen kan leiden tot oververmoeidheid en zelfs een burn-out.

Wat kan een werkgever doen?

Het advies van Macha Mooy, deskundige bij adviesbureau Bye Bye Burnout luidt: zorg voor meer autonomie. Mensen zijn slimmer dan je denkt, geef ze de ruimte om daar iets mee te doen. Zorg ervoor dat zij hun eigen regie kunnen houden, zoals je dit als werkgever zelf ook wilt. Geef werknemers de ruimte, maar toon wel betrokkenheid en gemeende interesse. Maak een burn-out bespreekbaar en haal het uit de taboesfeer.

Kunnen wij je helpen?

Het klinkt heel voor de hand liggend, maar zorg goed voor jezelf! In een eerder blog hebben we dit ook al aangegeven. Zorg voor voldoende (nacht)rust, gezonde voeding en beweging. Kies voor jezelf en probeer de dingen die energie vreten te beperken. Kamp jij met burn-outklachten of wil je deze juist voorkomen? Heb je hulp nodig op het gebied van gezondheid en vitaliteit? Laat ons jou verder helpen, je hoeft deze strijd niet in je eentje aan te gaan. Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Boek een gratis try out sessie in bij een van onze personal trainers en ervaar het zelf.

Bron: AD.nlĀ 

Leave A Comment