[vc_row as_padding_top=”theme-padding-top-5″][vc_column][vc_column_text]Je kent het wel, ieder jaar of wellicht meerdere keren per jaar neem jij je voor om het écht anders te gaan doen. Je bent van plan om eindelijk voor jezelf te kiezen, maar toch blijft het tot nu toe bij dromen, zonder in actie te komen. Hoe kun je nou echt bereiken wat jij voor jezelf wilt? Het bereiken van je doel om te krijgen wat jij nou écht voor jezelf wilt is door prioriteiten te stellen. Wanneer continu werken een sleur wordt, de nieuwigheid eraf is, motivatie niet meer werkt en het een eindeloze strijd lijkt, is het belangrijk om jezelf eraan te herinneren waarom je het doet.

Geef niet op als het moeilijk wordt

Opgeven is makkelijk. Toegeven aan het reptielenbrein is hoe we terugvallen in de warme deken van comfort. Is dit echt wat jij wilt voor je toekomstige zelf? Succes behalen, wordt vaak misgelopen doordat we toegeven aan de verleidingen die ons momenteel vrolijk maakt. Niet toegeven aan de craving om iets lekkers uit de kast te halen of te bestellen, maar zelf een gezonde maaltijd bereiden, is wat jou zal onderscheiden van dat innerlijke stemmetje wat verlangt naar gemak. Dat ben jij namelijk niet. Wanneer je wél kiest voor gemak zullen er verschillende dingen gebeuren:

  1. Je bent een stap verder verwijderd van je doel. Stel je voor dat je doel zich aan de andere kant van een berg bevindt. Het pad loopt over de top en vanuit daar aan de andere kant naar beneden. Daar wil je naartoe, maar toch besluit je een aantal stappen terug te doen. Waarom besluit je op de bank te ploffen, in plaats van je lichaam toch nog even aan het werk te zetten? Vind je dat eerlijk naar jezelf, als je kijkt naar de stappen die je al gezet hebt?
  2. Je verlaagt de drempel om het nog een keer te doen. Vorige week heb je die deadline net niet gehaald, maar het was geen probleem want niemand heeft er iets van gezegd. Dan is het volgende keer ook niet zo erg als je iets te laat bent… Toch? Het beeld van de laatkomer zal geschetst worden. Wil jij dat dit deel uitmaakt van het beeld dat jij van jezelf hebt? Ook hier is het oneerlijk naar jezelf én je harde werk om de afspraak met jezelf te maken om vaker stappen terug te doen.

Ga voor lange termijn voldoening

Tijdelijke en korte termijn voldoening zal niet opwegen tegen het eeuwige geluk dat je zult hebben als je je doel eenmaal hebt behaald. Daar zul je je leven lang de vruchten van plukken. Natuurlijk blijven we mensen en is fouten maken het grootste onderdeel van het leerproces tijdens het behalen van de gestelde doelen. Hoe kun je het beste jouw commitment vasthouden om die bergtocht te maken en aan de andere kant te komen?

  1. Start met: “waarom?” Waarom wil je dit zo graag? Wil ik op dit moment mijn doel bereiken of écht die reep chocolade openmaken en waarom? Het maken van een bewuste keuze, in plaats van dat de keuze wordt gemaakt op automatische piloot is een belangrijk onderdeel van het het proces.
  2. Blijf dankbaar naar jezelf. Je hebt het namelijk aan jezelf te danken dat je hier nu staat. Je bent al een betere versie van jezelf dan tijden geleden en daar mag je best trots op zijn. Wees dankbaar voor alle goede, talloze keuzes die je tot nu toe hebt moeten maken. Alle uren en zweetdruppels die je erin hebt gestoken om een vitalere jij te creëren zijn het meer dan waard.
  3. Werk met een beloningssysteem. Wat lekkers eten, een avondje lekker op de bank hangen of een ochtend uitslapen hoeven niet verbannen te worden uit je leven. Perspectief is hier ontzettend belangrijk. Als jij een keer een film wilt kijken op de bank met wat lekkers, mag dat zeker. Zorg er wel voor dat dit een uitgedachte zet is en geen fout in opdracht van het reptielenbrein. Blijf bewust in het moment en spreek af met jezelf dat je dit komende vrijdagavond gaat doen, als je de rest van de week hebt getoond dat je stappen hebt gezet richting jouw doel. Houd dit wel binnen bepaalde grenzen, want jezelf te vaak verwennen zal resulteren in achteruitgang.

Laat Morena je helpen

Door deze krachtige acties toe te passen zul je krijgen wat je écht voor jezelf wilt. Start now, it’s all about today.
Vragen of hulp nodig bij jouw traject? Neem dan eens contact met ons op. Ons team is gespecialiseerd in transformaties en helpt jou graag verder.

Auteur: Josh Milané
[/vc_column_text][vc_autospa_theme_button align=”aligncenter” label=”Ja ik wil mijn dromen omzetten in acties. #STARTNOW” url=”/contact/”][/vc_column][/vc_row]
Leave A Comment