Mijn transformatie begon al bij het intakegesprek. Ik schreef op het formulier dat ik mijn volledige inzet wilde geven en ook aan mijn zelfverzekerdheid wilde werken. Nu bijna 6 maanden later, heb ik mijn verleden achter mij gelaten en ben ik begonnen aan een nieuw avontuur. Mijn naam is Patrick Dammer, 22 jaar en ik ben eindelijk trots op mijzelf!

Waarom heb je er voor gekozen om te gaan trainen bij Morena?

Ik vond dat het voor mijzelf tijd was voor verandering. Trainen bij Morena zag ik als een kans om al het ‘gezeik’ uit het verleden achter mij te laten en een nieuwe start te maken. Mijn broer Jacco trainde al met veel plezier bij Morena en hierdoor was de stap snel gemaakt.

Ik heb niet altijd een leuke jeugd gehad en voelde mij langere tijd alleen, doordat ik weinig tot geen vrienden had. Ik probeerde mezelf soms bij andere ‘groepjes’ aan te sluiten, maar dit gaf helaas niet altijd een positief effect. Ik was een makkelijk doelwit om gepest te worden. De reden hiervoor? Ik was anders, en anders werd gezien als verkeerd. Ik was geen stereotype ‘jongen’. Een stereotype jongen is fit en doet aan sport (bij voorkeur voetbal). Ik ben een eeneiige tweeling, ben altijd al lang geweest en draag als sinds groep 5 een bril. Daarnaast was ik ook nog eens ‘chubby’ (om het zo maar even te noemen). Ik paste hierdoor niet in het ‘plaatje’.

Vooral in de pubertijd groeide ik nog meer in lengte en gewicht. Er kwam een lelijk buikje en een set man-boobs bij. Ik schaam(de) mij voor mijn lijf. Naar het zwembad gaan was voor mij geen favoriet uitstapje. Het kwam vaak voor dat ik een rot opmerking naar mijn hoofd geslingerd kreeg van een totaal onbekende. Hoe kan je dan op jonge leeftijd van jezelf houden als je je niet prettig voelt in je eigen lijf. 

Hoe ervaar jij de trainingen in Coronatijd?

Voordat Corona overal uitbrak, ging ik regelmatig met mijn broer en vrienden naar de sportschool. Tijdens het sporten kwam ik tot rust, het is voor mij dan ook veel meer dan alleen fysieke beweging. Toen de sportscholen gedwongen moesten sluiten, heb ik langere tijd niet meer getraind en was al mijn gemaakte progressie weer verdwenen.

Nadat ik de stap nam om te starten met personal training bij Morena, heb ik na de eerste training veel spierpijn gehad. Vier dagen lang heb ik dit flink gevoeld. Morena is voor mij in deze vreemde tijden echt een redding geweest. Door de begeleiding en trainingen kan ik nu de persoon worden die ik altijd graag heb willen zijn. Een persoon waar ik zelf trots op kan zijn.

Samen met mijn coach heb ik doelen en commitments opgesteld, deze doelen komen steeds dichterbij. Na elke weging wordt de weegschaal steeds aardiger. Dit voelt voor mij écht als een beloning. Door de coaching kan ik mijzelf steeds beter focussen op wat belangrijk is en krijg ik rust. Hierdoor zie ik steeds duidelijker de persoon die ik wil worden.

Wil jij net als Patrick ook een transformatie ondergaan en jouw (mentale) gezondheid op de eerste plaats zetten? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende Personal training try out sessie en laat ons jou verder helpen.

Leave A Comment